Kumrulara Taksi Dolmuş

Çankaya Kaymakamlığı’na 25 Mayıs 2009 tarihinde yapılan yazılı başvurumuzda bir kez daha Bahçelievlerden Kumrulara Taksi Dolmuş Talebimiz oldu.

Yıllardır Bahçelievler’den Kumrular Kızılay’a taksi dolmuşla gidiliyordu. Hafif raylı sistemin devreye girmesi ile Trafik Komisyonu, 26.03.1979           tarih ve 1979/70 sayılı kararı ile ticari taksi dolmuş uygulamasının iptal edilmesine karar verilmişti.           Yaptığım yazılı taleplerimize verilen cevap halkımızı tatmin etmemiştir. 5 adet Kango tipi araç trafiği olumsuz yönde etkileyeceğinden uygun bulunmadı. Bahse konu bu araçlar trafiğin yoğun olmayan bölümünden gidip gelecektir.

1. Yukarı Bahçelievler mahallesinde yaşayan insanların çoğunluğu yaşlıdır. Bu insanların ulaşımda çok zorluklarla karşılaştıkları tarafımızdan bilinmektedir.

2.Bahçelievler’den Kızılay’a hafif raylı sistemin gelmesiyle, taksi, dolmuş ve otobüs seferleri tamamen kaldırılarak bahçeli halkı mağdur olmuştur.

3.Raylı sistem, mahallemize 3 km. uzaklıktadır (Bahçelievler-Kızılay 4 km.dir).

4.Kapalı mekanlara girme korkusu olanların ve merdivenleri inip çıkamayanların durumu göz önüne alınarak bir değerlendirme yapılmasını mahalle sakinlerimiz ivedi olarak istemektedir. Mahallesinden dolmuşla Kızılay Güven Park’a gidemeyen tek Bahçelievler halkıdır.

5.Bahse konu yerde durak istenmemektedir. Beş adet Kango tipi taksi-dolmuş ile bu işlem halledilebilir.

 Mağdur durumda olan Yukarı Bahçelievler halkının bu makul isteklerinin giderilmesini talep ediyoruz.